Current Affairs One Liners Revision Quiz - 24

Mentor for Bank Exams
Current Affairs One Liners Revision Quiz - 24
1. Who has been appointed as the new director of Central Bureau of Investigation (CBI) on January 19, 2017?
Answer: Alok Kumar
2. Who has been appointed as the new governor of Meghalaya (additional charge) on January 27, 2017?
Answer: Banwarilal Purohit (Assam governor)
3. Who has been appointed as the new Prime Minister of Sudan on March 1, 2017? 
Answer: Hassan Saleh
4. Who has been appointed as the new secretary general of SAARC with effect from March 1, 2017?
Answer: Amjad Hussain B Sial
5. Who has been awarded the 30th Moortidevi Award on March 4, 2017 by Bharatiya Jnanpith organization?
Answer: M P Veerendra Kumar
6. Who has been chosen for the 4th Yash Chopra Memorial Award?
Answer: Shah Rukh Khan
7. Who has been conferred with the 2016 Saraswati Samman?
Answer: Mahabaleshwar Sail
8. Who has been conferred with the Best Male Player of the Year Award (2016) by the International Hockey Federation (FIH) on February 23, 2017?
Answer: John-John Dohmen
9. Who has been conferred with the Dr B C Roy National Award 2016 for outstanding service in the field of socio medical relief?
Answer: Dr P Raghu Ram
10. Who has been conferred with the highest US civilian honour, Presidential Medal of Freedom, on January 12, 2017 by President Barak Obama?
Answer: Joe Biden
11. Who has been conferred with The Hindu Prize 2016 at the 7th edition of the Hindu Lit for Life festival 2017?
Answer: Kiran Doshi
12. Who has been crowned as the Miss Universe 2017?
Answer: Iris Mittenaere of France
13. Who has been crowned Miss International Queen 2016 on March 10, 2017 in the beauty pageant event in Thailand?
Answer: Jiratchaya Sirimongkolnawin
14. Who has been elected as the new President of Germany to take office on March 19, 2017?
Answer: Frank-Walter Steinmeier
15. Who has been elected as the new president of Haiti?
Answer: Jovenel Moise
16. Who has been honored with the ‘Sportsman of the Year’ award at the 2017 Laureus World Awards on February 14, 2017?
Answer: Usain Bolt
17. Who has been named as the new brand ambassador of Smartphone brand Gionee?
Answer: Virat Kohli
18. Who has been named as the new MD & CEO of the National Stock Exchange on February 3, 2017?
Answer: Vikram Limaye
19. Who has been named for the 2017 Padma Vibhushan award in the field of Art and Music?
Answer: K J Yesudas of Kerala
20. Who has been roped in as the ambassador of Women’s Cricket World Cup 2017?
Answer: Sachin Tendulkar
21. Who has been roped in by the Chinese Smartphone company OnePlus as its brand ambassador for Indian operation on March 6, 2017?
Answer: Amitabh Bachchan
22. Who has been signed by the Mercedes as the replacement for recently retired Formula One world champion Nico Rosberg on January 17, 2017?
Answer: Valtteri Bottas
23. Who has been sworn in as the President of Nicaragua on January 10, 2017?
Answer: Daniel Ortega
24. Who has been sworn-in as the new President of Haiti?
Answer: Jovenel Moise
25. Who has recently been appointed as the global Goodwill Ambassador of the UN Refugee Agency UNHCR?
Answer: Neil Gaiman