Current Affairs One Liner Revision Quiz - 6

Mentor for Bank Exams
Current Affairs One Liner Revision Quiz - 6
1. The venue of 11th biennial edition of International Aerospace and Defence Exhibition – Aero India 2017 to be held from 14th to 18th February 2017.          
Answer: Bengaluru
2. The official mascot (a clouded leopard) of the FIFA U-17 World Cup 2017 unveiled by the Sports Minister Vijay Goel is named 
Answer: Kheleo
3. The biggest school sport outreach programme launched by the Central Govt to encourage school children to play football is named  
Answer: Mission XI Million
4. The British scientist, recipient of the 2003 Nobel Prize (Physiology and Medicine) with Paul C. Lauterbur for discoveries concerning magnetic resonance imaging, who passed away on 08 February 2017        
Answer: Peter Mansfield
5. The theme of National Productivity Week (12 to 18 February 2017) being observed by National Productivity Council, an autonomous body under Department of Industrial Policy & Promotion, Ministry of Commerce & Industry,           
Answer: From Waste to Profits-through Reduce, Recycle and Reuse
6. The fifth multinational naval exercise with participation from 37 countries being conducted by Pakistan at Karachi is named     
Answer: Aman – 17
7. The venue of National Women's Parliament being held with the theme Empowering Women — Strengthening Democracy   
Answer: Amaravathi, A.P
8. The additional secretary at the finance ministry's economic affairs department who has been chosen to succeed Shri U.K. Sinha as the Chairman of SEBI from 01 March 2017 
Answer: Ajay Tyagi
9. The French car manufacturing company to which Hindustan Motors has sold its Ambassador brand for Rs. 80 crores
Answer: Peugeot SA
10. The number of tests in which R Ashwin has reached 250 test wickets beating the record of Australian bowler Dennis Lillee who achieved it in 248 tests          
Answer: 245
11. The team India defeated to win the T20 Blind World Cup in the finals at Chinnaswamy Stadium, Bengaluru        
Answer: Pakistan
12. The new exo-atmospheric interceptor missile test-fired by DRDO for engaging the targets in the exo-atmosphere region at an altitude above 50 kilometers of earth’s atmosphere           
Answer:  Prithvi Defence Vehicle
13. The Indian batsman who has become the first batsman inthe world to score 4 double centuries in 4 consecutive series breaking the record of Sir Don Bradman and Rahul Dravid    
Answer: Virat Kohli
14. The venue of Indian Seed Congress 2017 held from 12 to 14 February 2017 with the theme "Seed For Joy"   
Answer: Kolkata
15. The Indian sand artist who has created a Guinness World Record by building the world's tallest sand castle which is 48 feet and 8 inch at the Puri beach       
Answer: Sudarshan Pattnaik

You may also like: Current Affairs One Liner Revision Quiz - 5