Current Affairs One Liner Revision Quiz - 2

Mentor for Bank Exams
Current Affairs One Liner Revision Quiz - 2
1. The venue of 20th National Conference on e-Governance to be held from 09 to 10 January 2017
Answer: Vishakhapatnam
2. The city in which a four-day Nobel Prize Exhibition titled The Nobel Prize: Ideas Changing the World was inaugurated by the Prime Minister Shri Narendra Modi
Answer: Ahmadabad

3. The place at which India's first international stock exchange "India International Exchange" has been set up by Bombay Stock Exchange
Answer: GIFT city, Gandhinagar
4. The nuclear capable missile test fired from a submarine by Pakistan in a step towards completing its nuclear triad (launch of nuclear weapons from land, air, and sea)
Answer: Babur – 3
5. The city in which world's first Gender Literature Festival is scheduled from 07 to 09 April 2017
Answer: Patna
6. The European country which has become the first in the world to run all its trains on 100% wind power
Answer: Netherlands
7. The European country which has decided to completely replace its FM radio with Digital Audio Broadcasting by December 2017
Answer: Norway
8. The place at which National Youth Festival is being organised from 12th to 16th January with the theme Youth for Digital India
Answer: Rohtak
9. The place at which Ramayana Darshanam exhibition was inaugurated by the Prime Minister Shri Narendra Modi through video conferencing on the occasion of birth anniversary of Swami Vivekananda
Answer: Kanyakumari
10. The second of Scorpene class submarines launched by Raksha Rajya Mantri Subhash Bhamre at Mazagon Dock Shipyard Limited (the first was named Kalveri)
Answer: Khanderi
11. The CEO and Managing Director of TCS who has been chosen to be the new Chairman of Tata Sons from February 2017
Answer: N Chandrashekaran
12. The private airlines which has launched Akhiri Ahuti', a social service under which the airline would ferry free of cost the bodies of Northeast residents who die in Delhi to their homes
Answer: Indigo
13. The month-long awareness programme launched by Govt of India for judicious utilization and conservation of petroleum products along with use of energy efficient appliances and switching to cleaner fuels is named
Answer: Saksham - 2017 (Sanrakshan Kshamta Mahotsav)
14. The former Chief Minister of Punjab and also the former Governor of Tamil Nadu, Uttarakhand and Andhra Pradesh who passed away on 14 Jan 2017
Answer: Surjit Singh Barnala
15. The team which has won the Ranji Trophy 2016-17 cricket tournament defeating the previous champions Mumbai in the finals
Answer: Gujarat