Current Affairs One Liner Revision Quiz

Mentor for Bank Exams
Current Affairs One Liner Revision Quiz
1. 2017 has been declared by the United Nations as the International Year of   
Answer: Sustainable Tourism for Development
2. The new Chief of Army Staff   
Answer: General Bipin Rawat
3. The new Chief of Air Staff
Answer: Air Chief Marshall BS Dhanoa
4. The new Chairman of Chiefs of Staff Committee      
Answer: Admiral Sunil Lanba
5. The new Secretary General of United Nations Organisation       
Answer: Antonio Guterres
6. The venue of 104th Indian Science Congress held from 03 Jan to 07 Jan 2017
Answer: Sri Venkateshwara University, Tirupati
7. The two new Hindi writers who have chosen for the Bhartiya Jnanpith Navlekhan Award 2016
Answer: Shraddha and Ghyansham Kumar Devansh
8. The former Australian cricketer who has been inducted into ICC Cricket Hall of Fame
Answer: Arthur Morris
9. The Bunkar Mitra helpline launched by the Central Govt for the assistance of handloom weavers of the country
Answer: 1800 208 9988
10. The new Chief Justice of India
Answer: Justice Jagdish Singh Khehar
11. The country which has won the 2016 South Asian Football Federation (SAFF) Women's Championship defeating Bangladesh in the finals in Kanchenjunga Stadium, Siliguri      
Answer: India
12. The renowned sitar player of Beenkar Gharana, recipient of Padma Shri (1970), Padma Bhushan (2006) who passed away on 04 jan 2017
Answer: Abdul Halim Jaffer Khan
13. The Sikh Guru whose 350th birth anniversary is being celebrated in January 2017
Answer: Guru Gobind Singh
14. The venue of 15th Pravasi Bhartiya Diwas Convention being held from 07 to 09 January 2017 with the theme Redefined Engagement with Indian Diaspora
Answer: Bengaluru
15. The theme of New Delhi World Book Fair being held from 7th to 15th January 2017 at Pragati Maidan
Answer: Manushi