Current Affairs One Liner Revision Quiz - 9

Mentor for Bank Exams
Current Affairs One Liner Revision Quiz - 9
1. The venue of 3 day festival Destination North East 2017 being organised by Ministry of Development of North Eastern Region from 6 to 8 March 2017
Answer: Chandigarh
2. The place in Punjab where country's largest national flag measuring 120 x 80 feet has been hoisted atop a 360-feet tall flag post
Answer: Attari (Amritsar)
3. The 11th edition of 14 day Indo-Nepal Joint Military Exercise being conducted at Pithoragarh (Uttarakhand) with the participation of elite DURGA BAKSH Battalion of Nepal and the EKTA SHAKTI Battalion of The Punjab Regiment
Answer: Surya Kiran – XI
4. The place in gujarat where India's longest Extra-dosed bridge (across Narmada) was dedicated to the nation by the Prime Minister Shri Narendra Modi
Answer: Bharuch
5. The Bangalore based institution which has become the first Indian institute to be ranked (at 8th position) in the Top-10 list of Times Higher Education list of best small universities
Answer: Indian Institute of Science
6. The theme of International Women's Day observed on 08 March 2017
Answer: Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030; #Be Bold for Change
7. The period of maternity leave which has been allowed under the Maternity Benefit Act, 1961 with the Materntiy Benefits (Amendments) Bill, 2016 passed by the Parliament recently
Answer: 26 weeks
8. The only black woman to be nominated for three Academy Awards who has been named Harvard's Artist of the Year 2017
Answer: Viola Davis
9. The Konkani writer who has been awarded the Saraswati Samman 2016 for his novel Hawthan
Answer: Mahabaleshwar Sail
10. The mission launched by the Central Government to achieve Blue Revolution (development of fisheries) is named
Answer: Mission Fingerling
11. The Malaysian player who has won the All England Open Badminton Championships Men's Singles title
Answer: Lee Chong Wei
12. The badminton player from Taiwan who has won the All England Open Badminton Championship Women's Singles title
Answer: Tai Tzu-ying
13. The place in Kerala where NTPC has installed India's largest floating solar photo voltaic plant
Answer: Kayamkulam
14. The Indian golfer who has won the Indian Open Golf tournament for the second successive time
Answer: SSP Chawrasia
15. The theme of Commonwealth Day observed on 13 March 2017 (second Monday of March) by Commonwealth of Nations
Answer: A Peace-building Commonwealth