Current Affairs One Liner Revision Quiz - 7

Mentor for Bank Exams
Current Affairs One Liner Revision Quiz  - 7
1. The Indian Navy's survey vessel which has become the first Indian warship to go green by installing a 5 kw solar power system on baord
Answer: INS Sarvekshak
2. The venue of 11th biennial edition of International Aerospace and Defence Exhibition, the Aero India 2017 declared open by the Defence Minister Manohar Parrikar
Answer: Yelahanka, Bengaluru
3. The sub-division of West Bengal's Darjeeling district which has been declared to be its 21st district
Answer: Kalimpong
4. The place in Madhya Pradesh where establishment of Food Legumes Research Platform (FLRP) by ICARDA has been approved by the Union Cabinet
Answer: Amlaha, Sehore
5. The Jamaican athlete who has been awarded the Laureus World Sports Award for Sportsman of the Year 2017
Answer: Usain Bolt
6. The US gymnast who has been awarded the Laureus World Sports Award for the Sportswoman of the Year 2017
Answer: Simone Biles
7. The Indian car racing driver who has become the first Indian to win Grand Prix by winning the New Zealand Grand Prix 2017
Answer: Jehan Daruvala
8. The multinational military exercise being held in Thailand from 14 to 24 February 17 with participation from about 30 countries is named
Answer: Cobra Gold 2017
9. The venue of India’s Western Regional Agriculture Fair – 2017 inaugurated by Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare, Shri Radha Mohan Singh
Answer: Bikaner
10. The renowned Hindi writer who has been chosen for the Vyas Samman 2016 by the KK Birla Foundation for his novel "Kaatna shami ka vriksha padma-pankhuri ki dhar se"
Answer: Surender Verma
11. Indian Navy's second sail boat slated to be a platform for the first Indian all-women global circumnavigation which was inducted into the Indian Navy in Goa
Answer: INSV Tarini
12. The internationally acclaimed Bangladeshi painter who has become the first foreign artist to live in Rashtrapati Bhavan as an Artist In-Residence as a guest of the Indian President
Answer: Shahabuddin Ahmed
13. The former Chief Justice of India who passed away on 19 February 2017
Answer: Altamas Kabir
14. The venue of the Third National Dam Safety Conference organized by Central Water Commission in association with Uttarakhand Jal Vidyut Nigam and IIT Roorkee
Answer: Roorkee
15. The Pakistani cricketer and former Captain of its national cricket team who announced retirement from international cricket
Answer: Shahid Afridi