Current Affairs One Liner Revision Quiz - 16

Mentor for Bank Exams
Current Affairs One Liner Revision Quiz - 16

1. "She Leads Tech" initiative has been launched by which company to support women founded or co-founded startups access to year-long program that provides tools, mentorship and resources?
Answer: Facebook
2. A minimum of Rs._____would be charged by the HDFC Bank, ICICI, and Axis Bank after four free transactions in a month.
Answer: Rs.150
3. A special stamp cover titled “Golden girls of India – Pride of Nation” released by the Indian Postal Department on January 21, 2017 features which Indian sports players?
Answer: Gymnast Dipa Karmakar, Shuttler PV Sindu and Wrestler Sakshi Malik
4. According to the Economic Survey Report of OECD released on February 28, 2017, the GDP growth of India is projected at______percent for the fiscal 2016-17.
Answer: 7%
5. According to the Quality of Living Survey 2017 by Mercer, which Indian city has been ranked as the best city in terms of living standards?
Answer: Hyderabad
6. Akbar Hashemi Rafsanjani who passed away on January 8 was the former President of which country?
Answer: Iran
7. An ultra-light weight high-performance watch, RM 50-03, which was inaugurated on January 16, 2017 has been developed using which lightweight element?
Answer: Graphene
8. As per the data by the Health Department on February 27, 2017, which state has ranked first in having the least rate of infant mortality?
Answer: Goa
9. Astronomers from NASA have discovered seven new Earth-sized exoplanets orbiting around dwarf star called____________
Answer: TRAPPIST – 1
10. Centre has decided to set up smart fencing at which of the following international borders to strengthen the security system?
Answer: India-Pakistan International Borders
11. Centre has extended the tenure of loan under Credit Linked Subsidy Scheme (CLSS) of Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban) Mission from 15 years to____ years on February 1, 2017?
Answer: 20 years
12. Chief Minister of Nagaland,________resigned from the post on February 19, 2017 facing tensions against reservation rule.
Answer: T R Zeliang
13. Deshpande Foundations is set to launch India’s largest startup incubation centre in which city of Karnataka by the end of September 2017?
Answer: Hubballi
14. Donald John Trump has been sworn in as the _________President of United States of America.
Answer: 45th
15. E-commerce firm Paytm has unveiled its android app_______to offer a combination of the Mall and Bazaar concepts to Indian consumers for online shopping.
Answer: Paytm mall
16. ePtronet, India’s largest LNG importer, has signed an agreement with which country on December 30 to set up $950 million Liquefied Natural Gas import project in that country?
Answer: Bangladesh
17. Former Chief Justice of India (CJI), Altamas Kabir who died on February 19, 2017 served as_________CJI of India.
Answer: 39th
18. Government Policy Think Tank NITI Aayog has estimated the GDP growth rate of India to____for 2016-17?
Answer: 8%
19. Gujarat defeated which state to win the Ranji Trophy 2017?
Answer: Mumbai
20. How many Grand Slam Singles Title have been won by tennis player Serena Williams?
Answer: Twenty Three
21. How much amount has been allocated by the government to the India Post Payments Bank for the financial year 2017-18?
Answer: Rs. 500 crore
22. How much financial benefit would be provided to the pregnant women in rural areas as announced by PM Modi?
Answer: Rs.6000
23. ICEGOV 2018 scheduled to be held in which country ?
Answer: Ireland
24. In which city was the 2017 International Conference on Disability Communication (ICDC) held?
Answer: Mumbai
25. In which city was the first ABU International Television Dance Festival (AIDF) organized on January 13, 2017?
Answer: Hyderabad