Current Affairs One Liner Revision Quiz - 11

Mentor for Bank Exams
Current Affairs One Liner Revision Quiz - 11
1. The private sector bank which has launched a mobile banking app for rural customers named Mera iMobile (available in eleven Indian languages)
Answer: ICICI Bank
2. The rank of India in the Global Architecture Performance Index 2017 released by World Economic Forum (Switzerland, Norway and Sweden ranked 1, 2 and 3 respectively)
Answer: 87th
3. The venue of World Conference on Environment 2017 organised by National Green Tribunal from 25 to 26 March 2017
Answer: New Delhi
4. The Long Range Maritime Patrol aircraft of the Indian Navy which has been de-inducted at a ceremony held at INS Rajali, Arakkonam
Answer: TU – 142M
5. The team which has won the 71st edition of Santosh Trophy football tournament defeating Goa in the finals
Answer: West Bengal
6. The first woman to be commissioned as a combat officer in the Border Security Force in its 51-year history
Answer: Tanushree Pareek
7. The 85-year old cinema theatre in New Delhi which has closed down permanently on 30 March 2017 with the screening of Raj Kapoor's films Mera Naam Joker and Sangam
Answer: Regal Cinema
8. The team which has the 2016-17 Deodhar Trophy cricket tournament defeating Indian B in the finals
Answer: Tamil Nadu
9. The country which has recognised cryptocurrency Bitcoin as legal payment method with effect from 01 April 2017
Answer: Japan
10. The Indian badminton player who has won the India Open Super Series badminton tournament 2017 women's singles title defeating Carolina Marin of Spain in the finals
Answer: P.V. Sindhu
11. The badminton player from Denmark who has won the India Open Super Series badminton tournament 2017 men's single title defeating Chou Tien-chen of Chinese Taipei in the finals
Answer: Viktor Axelsen
12. The country which has become the seventh member of South Asia Subregional Economic Cooperation (SASEC) Program (Headquarters: Manila, Philippines)
Answer: Myanmar
13. The Swedish-Eritrean journalist, currently in prison in Eritrea, who has been chosen for the UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017
Answer: Dawit Isaak
14. The Hindustani vocalist of Jaipur Gharana, Padma Vibhusan (2002), Sangeet Natak Akademi Award (1985), who passed away on 03 April 2017
Answer: Kishori Amonkar
15. The Russian city in which a terrorist strike at a metro station left 11 people and several others injured
Answer: St. Petersburg