Daily Current Affairs Quiz July 29th 2016

Current Affairs Quiz

Dear Readers,
Welcome to Mentor for Bank Exams. Here I am presenting Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions. Kindly Make use of these!!!


1.  Justice Iqbal Ahmed Ansari was sworn in as the chief justice (CJ) of _______ high court.
a) Patna
b) Mumbai
c) Meghalaya
d) Kolkata
e) None of these
2. Who has been resigned as the Chairman of the National Dairy Development Board (NDDB)
a) S. Ayyappan
b) Jethabhai P. Patel
c) T Nanda Kumar
d) Dilip Rath
e) None of these
3. International Tiger Day was observed on which date
a) 27 July
b) 28 July
c) 29 July
d) 30 July
e) 31 July
4. Name the first black author to receive the Pulitzer Prize for fiction,who has passed away on 27 July 2016
a) Charles Bilezikian
b) James Alan McPherson
c) Jerry Doyle
d) LaVon Crosby
e) None among these
5. Union Government has announced the formation of District Development Coordination and Monitoring Committee (DDCMC) that will be known as _______________
a) Pisha
b) Misha
c) Nisha
d) Disha
e) Varsha
6. Name the famous Tabla maestro Pandit who has passed away on recently
a) C. Tirulokchandar
b) Balu Anand
c) Lachu Maharaj
d) Manoj Kumar
e) None of the above
7. Name the Bill passed by Rajya Sabha in July 2016 to establish the National Compensatory Afforestation Fund and a State Compensatory Afforestation Fund
a) Compensatory and Afforestation Fund Bill, 2016
b) Forest Rights Bill, 2016
c) Afforestation Fund Planning Bill, 2016
d) Forest (Conservation) Bill, 2016
e) None of these
8. Which of the following German football player has retired from International football career recently
a) Thomas Müller
b) Jonas Hector
c) Bastian Schweinsteiger
d) Shkodran Mustafi
e) None of these
9. How many writers won the Bharatiya Jnanpith 11th Navlekhan award for the year 2015 in a ceremony
a) 9
b) 4
c) 5
d) 10
e) 12
10. With which country India has agreed to enhance cooperation on anti-terror efforts
a) Bangladesh
b) Nepal
c) Myanmar
d) Oman
e) Bhutan
11. Recently who became a part of the elite group of MS Dhoni and Kapil Dev after joining the Indian Army?
a) Savrav Ganguly
b) Sachin Tendulkar
c) Shikar Dhawan
d) Virat Kohli
e) Anurag Thakur
12. Name the Railway Board Chairman who gets additional tenure for the next 2 years?
a) Amith Mishra
b) AK Mittal
c) Vijayendra Paul
d) Harshad Kotari
e) None of these
13. Who among the following becomes the new Union Labour Secretary?
a) M Sathiyavathy
b) K Vijaya Lakshmi
c) M Malathi Gosh
d) K Jyothi Devi
e) R Radha Kumari
14. India's largest insurer Life Insurance Corporation of India (LIC) has signed an agreement with which private sector lender bank as its bancassurance partner?
a) ICICI Bank
b) Yes Bank
c) Axis Bank
d) Kotak Mahindra Bank
e) None of these
15. Which among the following banks has partnered with Oracle to support Digital India?
a) SBI
b) Canara Bank
c) United Bank of India
d) ICICI Bank
e) None of these
16. Who among the following has withdrawn his candidacy to be the next U.N. Secretary-General on July 29?
a) Trygve Lie
b) Mark Malloch Brown
c) Gladwyn Jebb
d) Kevin Rudd
e) None of these
17. The 'Mission Harita Andhra Pradesh' aims to increase the green cover in the state to 50% by the year ______.
a) 2025
b) 2026
c) 2027
d) 2028
e) 2029
18. Which US based IT services company announced the acquisition of Toronto-based digital innovation and design company, Idea Couture?
a) Citi Group
b) Cognizant
c) Citrix
d) Costco
e) None of these
19. OKI announced the installations of ____ sets of cash recycling ATMs, ATM-Recycler G7, in June 2016, to the State Bank of India.
a) 400
b) 450
c) 500
d) 600
e) 650
20. A10 Networks acquires which among the following companies to become 'First Cloud-Native' ADC Company?
a) Ozonetel
b) Leadntx
c) Exotel
d) Appcito
e) None of these
21. Which among the following E-commerce marketplace claims higher product listings?
a) eBay
b) Snapdeal
c) Amazon
d) Flipkart
e) None of these
22. Name the Tamil American girl who was youngest delegate to attend Democratic National Convention (DNC).
a) Madhuri Palaniappan
b) Sruthi Palaniappan
c) Mounika Palaniappan
d) Susmitha Palaniappan
e) None of these
23. Nearly how many million Indians are using high-speed Wi-Fi services at 23 railway stations across the country that Google provided as part of its project?
a) 0.5
b) 1
c) 2
d) 4
e) 8
24. Microsoft has so far equipped more than 7.7 lakh government school teachers with IT skills across 12 states in India under its Project Shiksha programme. The project was launched in
a) 2007
b) 2002
c) 1999
d) 2003
e) 2006
25. Centre approves _________ crore disaster relief to UP, Rajasthan and Manipur.
a) 716.59
b) 715.69
c) 714.69
d) 713.69
e) 712.69
Answers:

1)a   2)c   3)b   4)b   5)d   6)c   7)a   8)c   9)b   10)a   11)e   12)b   13)a   14)c   15)a   16)d   17)e   18)b   19)d   20)d  21)a   22)b   23)c   24)d   25)a